Honing Chili Chutney

Lekker op een hamburger of goed stuk vlees.

Ingrediƫnten

  • 2 Chili pepers
  • 0,5 Kopje Water
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Rode uien
  • 1 Theelepel Komijnpoeder
  • 1 Eetlepel Tomatenpuree
  • 10 Cherry- of snoeptomaatjes
  • 1 flinke scheut Jack Daniels Honey
  • 1,5 Eetlepel Limoensap
  • 2 Eetlepels Agavesiroop
  • 1 Eetlepel Rode wijnazijn

(S)MAAK | Recept

Maak de uien schoon en snipperen ze klein. Verhit de olie in de pan en fruit de komijnpoeder gedurende 2 minuten, voeg daarna de uien toe, roer en bak ze glazig.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Snij de pepers klein, bepaal zelf hoeveel pitjes je toevoegt. Hoe meer pitjes hoe pittiger.

Voeg de peper toe aan de pan, giet het water, de Jack Daniels Honey, het limoensap en de agavesiroop toe. Laat weer 2 minuten doorkoken op een matig vuur. Halveer de cherry- of snoeptomaatjes en voeg deze toe aan het mengsel.

Laat zachtjes 10 minuten doorkoken tot de chutney stroperig begint te worden, voeg de rode wijnazijn toe en laat nog even doorkoken.

Je kunt het een potje doen en bewaren in de koelkast, maar zo’n kleine hoeveelheid kun je het beste gelijk maar gebruiken en opmaken. Smakelijk!

Aanbevolen artikelen