Pittige gevulde tomatensoep

Als je zelf tomaten kweekt in de moestuin of kas, heb je een moment dat ze bijna allemaal tegelijk klaar zijn. Tijd voor een goed gevulde tomatensoep met chilipepers die ook uit eigen tuin komen.

Ingrediƫnten

  • 16 grof gesneden tomaten
  • 2 fijngesneden paprika’s
  • 2 grof gesneden rode uien
  • 1 fijngesneden chili rode peper
  • 1 fijngesneden wortel
  • 2 stengels fijngesneden bleekselderij
  • handje verse peterselie
  • theelepel verse tijm
  • theelepel verse bonenkruid
  • theelepel verse rozemarijn
  • snufje zout
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember

(S)MAAK | Recept

Als je gaat beginnen met voorbereiden, mag je bij de paprika de pitjes weg gooien, bij de chili’s hoeft dat niet. Mocht je nu van niet te pittig houden, laat de chili pitjes dan wel weg.

Als je verse kruiden gebruikt, snijd deze dan fijn. Uit een potje mag ook, vers is altijd beter.

Verhit de olie in een grote hapjes pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de vers gesneden kruiden toe. Roer goed door.

Nu mogen de peper, paprika en gember toegevoegd worden en laat deze 5 minuten meekoken. Daarna mogen de tomaten en overige groenten in de pan erbij. Laat zachtjes doorkoken in het vocht van de tomaten.

Voeg naar smaak water toe om te verdunnen. Laat circa 15 minuten pruttelen voor de soep klaar is.

Aanbevolen artikelen