De pittigere variant van de Honing Chili Chutney. Heerlijk bij vlees van de BBQ of om een romig kaasje in te dopen.
Ingrediƫnten
- 0.5 eetlepel zwarte mosterd zaad
- 0.5 eetlepel koriander zaad
- 1 kg grof gesneden tomaten
- 500 g fijn gesneden rode uien
- 4-8 red gesneden chili pepers (zonder zaadjes)
- 6 gesneden knoflooktenen
- 20 g geraspte gember
- 175 g bruine suiker
- 150 ml rode wijnazijn
- 2 stukken gegrilde paprika
- 1/2 theelepel zout
(S)MAAK | Recept
- Verhit de mosterd en koriander zaadjes langzaam in een droge pan tot ze beginnen te “poppen”. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn.
- Doe de gesneden tomaten, uien, chilipepers, knoflook, suiker, wijnazijn, paprika en de mix van mosterd en koriander zaad met wat zout in een sauspan.
- Met het deksel op de pan aan de kook brengen, daarna het gas lager draaien en ongeveer een uurtje laten pruttelen.
- Mix alles fijn met een staafmixer, een beetje “chunky” mag.
- Proef of de chutney nog wat nodig heeft en voeg zo nodig toe aan de mix.
- Doe de chutney in gesteriliseerde potjes, dit recept is genoeg voor 5 medium potjes vol.
- Bewaar de chutney op een droge en koele plek voor ongeveer 6 weken om te laten rijpen. Na openmaken bewaren in de koelkast en binnen 2 a 3 weken consumeren.