Paprika Chili Chutney

De pittigere variant van de Honing Chili Chutney. Heerlijk bij vlees van de BBQ of om een romig kaasje in te dopen.

Ingrediƫnten

  • 0.5 eetlepel zwarte mosterd zaad
  • 0.5 eetlepel koriander zaad
  • 1 kg grof gesneden tomaten
  • 500 g fijn gesneden rode uien
  • 4-8 red gesneden chili pepers (zonder zaadjes)
  • 6 gesneden knoflooktenen
  • 20 g geraspte gember
  • 175 g bruine suiker
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 2 stukken gegrilde paprika
  • 1/2 theelepel zout

(S)MAAK | Recept

  1. Verhit de mosterd en koriander zaadjes langzaam in een droge pan tot ze beginnen te “poppen”. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn.
  2. Doe de gesneden tomaten, uien, chilipepers, knoflook, suiker, wijnazijn, paprika en de mix van mosterd en koriander zaad met wat zout in een sauspan.
  3. Met het deksel op de pan aan de kook brengen, daarna het gas lager draaien en ongeveer een uurtje laten pruttelen.
  4. Mix alles fijn met een staafmixer, een beetje “chunky” mag.
  5. Proef of de chutney nog wat nodig heeft en voeg zo nodig toe aan de mix.
  6. Doe de chutney in gesteriliseerde potjes, dit recept is genoeg voor 5 medium potjes vol.
  7. Bewaar de chutney op een droge en koele plek voor ongeveer 6 weken om te laten rijpen. Na openmaken bewaren in de koelkast en binnen 2 a 3 weken consumeren.

Aanbevolen artikelen