Perentaart

We krijgen ieder jaar van de buren peren, in ruil voor een perentaart. Dus, hierbij het recept voor een overheerlijke perentaart.

Ingrediƫnten

  • 1 kg geschilde peren
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 265 gram roomboter
  • 165 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanillesuiker zakje
  • 1 ei
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje zout

(S)MAAK | Recept

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de boter en het zelfrijzend bakmeel in een kom. Snijd de boter in stukjes. Voeg suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje zout toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Verpak de bal deeg in folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Snijd de peren fijn en doe ze in een kom. Voeg daar de siroop, kruiden en eventueel ander fruit bij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan frambozen of aardbeien. Voeg de kruiden en citroensap toe en meng het geheel goed door elkaar.

Haal het deeg uit de koelkast en bedek de bodem van een taartvorm met de helft van het deeg. Zorg bij het gebruik van een springvorm ervoor dat de randen opstaan om het lekken in de oven te verminderen. Schep het peren-mengsel op de bodem. Vorm van het overgebleven deeg strengen en leg op de taart.

Bak de taart in de oven op 170 graden gedurende 60 minuten. Een beetje laten afkoelen, en smullen maar!

Aanbevolen artikelen