Rood23

Een nieuw jaar, met nieuwe wijn! Ook dit jaar hebben we weer wijn kunnen maken. De druiven waren minder mooi dan vorig jaar, het weer zat wat dat betreft wat tegen. Iets meer zon was beter geweest. Desalnietemin een flinke oogst. We hebben bijna 30 kilo kunnen oogsten, waarvan de helft is gebruikt voor uiteindelijk 14 flessen wijn van 0,75l.

Dit jaar zijn we gegaan voor een alcoholpercentage van 13% met een licht zuurtje en iets aan eiken in de smaak. Dat laatste hebben we bereikt door een eikenconcentraat toe te voegen. Volgend jaar willen we 5 liter op vat laten rijpen om te proeven wat dat doet voor onze wijn.

Geheel vlekkeloos ging het niet, een fles is gesneuveld tijdens het kurken. Dat was wel even schrikken.. We hebben nog 10 kilo druiven in de vriezer om te experimenteren met een witte wijn. De kleur druiven maakt namelijk niet uit, het zijn de velletjes en pitten die de kleur geven aan de wijn. De rest van de druiven is in 10 potten jam terecht gekomen, met een beetje kaneel, lekker op verse warme broodjes.

Aanbevolen artikelen