Appelcake met bastognekoek

Deze cake is het allerlekkerste met appels uit eigen tuin, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ingrediƫnten

  • 200 gram zelfrijzende bakmeel
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • 240 gram bastognekoek
  • 1 eetlepel bloem + extra om het cakeblik te bestuiven

(S)MAAK | Recept

Verwarm de over voor op 160 graden, vet het cakeblik (30 cm) in met boter en bestuif met wat bloem. Snijd de appels in stukjes en breek de bastognekoek. Doe deze in een kom en roer er 1 eetlepel bloem doorheen.

Klop de roomboter met de suiker romig (minimaal 5 minuten kloppen). Voeg een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg een snufje zout toe en klop door.

Spatel het zelfrijzende bakmeel, de appels en bastognekoek mix door het boter-eimengsel. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in 50 tot 60 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Aanbevolen artikelen