Spanakopita | Griekse ovenschotel met spinazie

Traditioneel met filodeeg, maar in deze variant met bladerdeeg. Een redelijk simpel, snel te maken ovengerecht. Prima voor 2 personen, ben je met meer? Maak dan bijvoorbeeld Soutzoukakia er bij.

Voorbereiding: 30 min.
Oventijd: 50 min.
voor 2 personen

Ingrediƫnten

  • 750 gram diepvries spinazie
  • 5 bladen bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 blok feta
  • 1 grote fijn gesneden ui (of 2 kleinere)
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • eventueel 2 fijn gesneden teentjes knoflook

(S)MAAK | Recept

Ontdooi de spinazie langzaam in een grote pan waar een beetje olijfolie in zit. Fruit de ui (en als je er voor kiest, knoflook) in een koekenpan glazig. Wanneer de spinazie helemaal ontdooit is, mag de ui erbij. Snij de feta in stukjes en voeg deze ook toe aan de spinazie.

Klop de 2 eieren en roer dit door de spinazie mix. Hou een beetje over om straks het bladerdeeg te bestrijken.

Smeer de ovenschaal en bladerdeeg in met olijfolie. Plaats twee bladerdeeg bladen onderin de ovenschaal, vul de schaal met de spinazie mix (probeer zo weinig mogelijk vocht mee te scheppen). Dek alles af met de rest van het bladerdeeg en smeer het beetje ei over de bovenkant voor een mooie bruine korst.

Plaats in de oven op 180 graden en wacht geduldig 50 minuten totdat het klaar is. Smakelijk!

Aanbevolen artikelen