Stoofperen

Echt een gerecht voor tijdens de wat koudere dagen, rond kerst.. of gewoon ieder ander moment omdat het zo lekker is.

Ingrediƫnten

  • 10 tot 15 peren
  • 750 ml rode wijn of port
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 limoenschil
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagel
  • 2 stuks steranijs
  • 1 zakje vanillesuiker

(S)MAAK | Recept

Schil de peren en snijd de peren in twee helften, je mag ze ook heel laten (laat dan het steeltje eraan). Doe ze in een pan die diep genoeg is. Vul de pan met de rode wijn of port tot ze net onder het vocht staan. Voeg de suiker, kaneelstokje, kruidnagel, vanillesuiker, limoenschil en steranijs toe en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook.

Als ze koken, zachtjes laten verder pruttelen. Laat ze ongeveer 2 tot 3 uur stoven tot ze mooi donkerrood zijn geworden. Laat de peren afkoelen in het vocht.

Voor het serveren, verwijder de limoenschil, het kaneelstokje, kruidnagels en het steranijs.

Aanbevolen artikelen