Soutzoukakia | Griekse gehaktballetjes

Voorbereiding: 70 min.
Kooktijd: 20 min.
voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 2 theelepels komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 kop olijfolie
  • klein flesje rode wijn
  • paneermeel
  • zout en peper naar smaak

(S)MAAK | Recept

Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en pak een grote kom om alles te mengen. Doe de knoflook in de kom samen met het gehakt, de komijn en kaneel. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Breek de eieren en mix het eiwit en eigeel goed door elkaar. Doe de eieren bij het gehakt. Voeg de olijfolie toe, sprenkel wat rode wijn erbij en mix alles goed door elkaar. Ik gebruik altijd mijn handen om het te mixen, voeg paneermeel toe tot de mix mooi stevig aanvoelt.

Laat de mix een uurtje rusten in de koelkast voor je er gehaktballetjes van draait.

Gebruik wat olijfolie in een braad- of koekenpan om de gehaktballetjes mooi goudbruin te braden, draai ze regelmatig voor een gelijkmatige kleur.

Aanbevolen artikelen