TM2 | Bad Apple

Een recept door Birgit en Eric Jan (van GHB). Een mooie donkere, zwaar in de alcohol, Pastry Stout. Vlak voor het bottelen is er geconcentreerd appelsap, kaneel en vanille doorheen gegaan om er zo een appeltaart Pastry Stout van te maken.

We moeten nog even wachten tot we deze kunnen proeven.. hij gaat minimaal 6 maanden op fles om op smaak te komen.

UPDATE:
Bij het bottelen is er 3 gram bottelsuiker toegevoegd voor de nagisting op de fles. Wat we even vergeten waren was dat appelsap ook suikers bevat.. die ook mee gaan met de nagisting.. Kortom alle flessen waren een soort van bommetjes geworden die behoorlijk op druk stonden.

We hebben zo veel mogelijk bier proberen te redden en dat opnieuw gebotteld voor Bad Apple nr.2

Ingrediƫnten

  • Water
  • Pale Ale
  • Flaked Oats
  • Chocolat Wheat
  • Coffee Mout
  • Special B Mout
  • Hercules Hop
  • Lactose
  • Donkere basterdsuiker
  • Geperste appels
  • Vanille- poeder en extract
  • Kaneelpoeder

Aanbevolen artikelen